RESTAURACJA & LODZIARNIA
Jedyna taka, bo z autorskim menu.
Powstała z pasji do gotowania i dobrego jedzenia.
Domowa, bo prowadzona rodzinnie, z domowym ciastem i lodami własnej produkcji.
Z zasadami: dla naszych gości gotujemy tak jak dla siebie.
Ciepła, bo z olbrzymim włoskim piecem opalanym drewnem do wypieku pizzy.
Jasna, przestronna, bo otwarta i z wielkimi tarasami.
Urocza, bo wśród zieleni i z fontanną.
Dobra, bo do nas wracają.
Zapraszamy od połowy czerwca do początku września.
Śniadania (co ważne dla śpiochów) podajemy do godz. 12.00
Od początku lipca do końca sierpnia kuchnia pracuje od godz. 9.00 do 22.00
Gotujemy zdrowo, bez glutaminianu sodu, korzystając z produktów najwyższej jakości.
Do produkcji lodów używamy naturalnych komponentów, świeżej śmietany kremówki, świeżych owoców. Wszystkie nasze ciasta wypiekamy używając dobrego masła, jaj, prawdziwej czekolady…
Zapraszamy na:
ŚNIADANIA z bułeczkami i croisantami prosto z pieca. W zestawach z różnych stron świata oraz jajecznice i omlety na wiele sposobów.
ZUPY pomidorowa, rosół, rybna
MAKARONY penne i świeże papardelle z sosami przygotowywanymi na bieżąco na patelni
NALEŚNIKI pikantne – zapiekane z szynką, szpinakiem, pieczarkami, na słodko – z serem i świeżymi owocami
SAŁATKI na bazie świeżych chrupiących sałat z różnymi dodatkami: grillowanymi kawałkami kurczaka, serami, owocami morza, z sosami i aromatycznym chlebkiem foccacia wypiekanym w piecu do pizzy
DANIA GŁÓWNE Z MIĘSEM I RYBĄ PIECZEMY W PIECU KONWEKCYJNYM PRZY MINIMALNYM UŻYCIU TŁUSZCZÓW podajemy z opiekanymi ziemniakami oraz z dodatkiem świeżych zielonych sałat i warzyw
PIZZA Z ORYGINALNEGO PIECA OPALANEGO DREWNEM na bazie cienkiego ciasta wg mediolańskiej receptury, z klasycznym sosem pomidorowym i staranne dobranymi dodatkami
DESERY Lody i ciasta własnej produkcji, koktajle mleczne i jogurtowe ze świeżych owoców, kawy, czekolady na gorąco i mrożone